Alta ses på av mange som porten til Finnmark og turen til andre steder som Karasjok, Kautokeino, Hammerfest og Nordkapp starter gjerne her.


Visste du at du i Alta finner hele 2 av totalt 7 norske oppføringer på UNESCOs verdensarvliste?


Hundekjøring er i skuddet som aldri før. Det populære hundeløpet, Finnmarksløpet, har bidratt med mange hundeglade gjester til Nordlysbyen Alta. Finnmarksløpet går 100 mil fra Alta i vest til Kirkenes i øst og tilbake igjen. Det er Europas lengste hundeløp og den barske Finnmarksnaturen gir både to- og firebeinte en opplevelse de aldri vil glemme. Løpet beskrives som vinterens vakreste eventyr.


Når du først har valgt å reise helt til Nord-Norge, kan du like godt ta den helt ut: Ta på deg ullundertøy og lue og kryp inn i en sovepose og sove som en engel i et rom av snø. I Sorrisniva ligger nemlig det 2500 m2 iglohotellet. Rett utenfor nordlysbyen Alta er du også i første parkett for å se nordlyset.


Nordlysbyen Alta er Finnmarks største by. Det er en moderne by med alt du behøver av servicetilbud: hoteller, spisesteder, butikker, kulturtilbud og opplevelser. Både Norwegian og SAS tilbyr direkteruter fra Oslo til Alta, så de gode opplevelsene er bare et par timer unna!