FOTO: KJELL BENDIK PEDERSEN
Icon
Slider

Familieferd i Nordkapp

Sitter dere med en drøm om å besøke vakre Nord Norge i ro og mak?

Ikoniske Nordkapp

Den store drømmen oppfylles helt nord

Ta med vennegjengen til Nordkapp

Er du gira på fart og spenning - eller ro og rekreasjon?

previous arrow
next arrow
Slider

Information about the coronavirus (COVID-19), travel and the situation in Nordkapp

If you have questions about the coronavirus situation and travelling to our destination and Norway, you'll find updated information and travel advice at the Norwegian Institute of Public Health
Les mer

Været
Været er omskiftelig i vårt område. Det kan gå fra solskinn til tåke og tilbake igjen på få minutter. Det kan blåse kraftig vind og så bli vindstille igjen. Derfor er det viktig å ta forhåndsregler. Sjekk ut værmelding. Ta kontakt med lokal turistinformasjonen for mer informasjon.

 

Temperaturer
Gjennomsnittlig temperatur i sommerhalvåret er 10 grader celsius, opp til 25 grader på det varmeste. Om vinteren ligger den gjennomsnittlige temperatur rundt minus 3 grader, ned til minus 15 på det kaldeste. Vær oppmerksom på at vind gjør opplevd temperatur atskillig lavere.

Tåke
Det er alltid en risiko for lokale tåkebanker langs kysten av nordishavet. Heldigvis har vinden en tendens til å blåse den bort. Som oftest vil du få en spektakulær opplevelse av landskap og det arktiske lyset – også i vinterhalvåret.

Værstasjoner
Det er flere værstasjoner i området, samt en værvarslingstjeneste. Du finner disse på våre nettsider.

Bekledning i vinterhalvåret
Det er viktig å kle seg riktig om vinteren. For at ditt opphold i Nordkapp skal bli så hyggelig som mulig, anbefaler vi at du kler deg etter forholdene. Ta med varme og komfortable klær. Det anbefales å bruke ull eller lignende kvalitet innerst. Ha på flere lag slik at du lett kan regulere varmen ved å kle av eller på deg. Det anbefales at yttertøy er foret og vindtett. Dersom du skal oppholde deg mye utendørs anbefaler vi følgende bekledning: Vintersko, hansker eller votter, lue, vinterjakke, foret bukse som gjerne er vindtett, ullsokker, langt undertøy, skjerf og tykk genser, gjerne av ull eller tilsvarende kvalitet.

Velkommen til et uforglemmelig opphold i Nordkapp!