Vær oppmerksom på at oppdateringer av reiseråd og retningslinjer, både nasjonalt og lokalt, kan skje på kort varsel. Dette gjelder også ved eventuelle lokale smitteutbrudd. Du som reisende må derfor holde deg oppdatert og ta hensyn til lokale forhold under reisen i Norge. Hvis du har noen spørsmål om koronavirus - situasjonen og reiser til Nordkapp og Norge, finner du oppdatert informasjon og reiseråd hos Folkehelseinstituttet nettsted. 

Regjeringen har erklært to ukers lockdown av landet vårt, og fraråder derfor nordmenn å unngå unødvendige innlandsreiser med unntak av nødvendige arbeidreiser og reiser til fritidsbolig der du kan unngå kontakt med andre. 
Les mer om retningslinjenene for innlandsreiser HER!

Viktig informasjon fra regjeringen om nye tiltak og råd for norske reisende finner du på www.regjeringen.no

 

Reise innenlands – smittevern

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttets nye råd for fritidsreiser gjelder fra 5. november 2020 og inntil videre. Alle har et individuelt ansvar for å reise på en måte som ikke bidrar til smittespredning.

  • Planlegg eventuelle nødvendige reiser med tanke på å unngå smittespredning mellom steder. Prøv å unngå kontakt, kollektivtransport og steder der det er et stort antall mennesker.
  • Ved utendørsaktiviteter som telttur, fottur, sykling, ridning og annet gjelder de generelle rådene for smittevern. Videre må du etterleve normal skikk og bruk i utmark; om mulig unngå å gjøre ditt fornødne i naturen, ikke forsøple og huske bålforbudet.
  • Bruk munnbind der det er pålagt.
  • Betal med kort fremfor kontanter for å redusere smittespredning. Vær også oppmerksom på at noen steder ikke tar imot kontanter i det hele tatt.
  • Sørg for å overholde helsemyndighetenes oppfordring om minst 1 meters avstand til andre, og 2 meter til personer i risikogrupper.
  • Reis hjem, dersom tilstanden tillater det, hvis du blir syk mens du er på hytta eller på reise.

Her er reiselivsbransjens tiltak som sikrer tryggere norgesferie.

De samme grunnleggende prinsippene for smittevern er like viktige ved fritidsreise som hjemme.

  • Er du syk, skal du holde deg hjemme.
  • Vask hendene ofte med såpe og vann, eller benytt alkoholbasert hånddesinfeksjon.
  • Hold minst 1-2 meter avstand til de du ikke bor sammen med.