Her får du servert 8 grunner til hvorfor akkurat du bør legge ferien til Nordkapp i sommer. 

1. Midnattssol 

Det er ingen hemmelighet at vinteren nordpå kan være nokså utfordrende for enhver nordlending, derfor blir det folkefest i de sene nattetimer når det er sommer og midnattssola vender hjem. På Nordkapp kan du oppleve midnattssol fra midten av mai til slutten av juli, så langt værgudene er med deg. De mest spektakulære midnattssol - opplevelsene får du i fiskeværet Gjesvær og på Nordkapp Platået. Nyskjerrig på hva midnattssol er? Les mer her

 

2. Myldrende byliv

I sommerbyen Honningsvåg finner du nisjebutikker så langt øye kan se, det er dette som gjør Honningsvåg til en sjarmerende liten by. Butikkene ligger som perler på en snor og derfor blir byturen effektiv. Kombiner byturen med et bedre måltid på en av byens lokale restauranter og få med deg vågens puls og livlige innbyggere.  

 

3. Møt en ekte Magerøyværing 

Magerøyværinger er et folkeslag helt for seg selv. Blir du over tid kan du nesten forvente å bli invitert inn på kaffeslabberas av det nysgjerrige folkeslaget. Magerøyværinger er stolte av byen sin og Nordkapp ligger godt forankret i hjertene deres. Befolkningen er ekte og direkte, og her snakkes det rett fra levra. Vi er sikre på at ditt møte med lokalbefolkningen sikrer deg en god historie når du vender snuten hjemover, og med et ønske å komme tilbake å besøke oss og vår helt spesielle lokalbefolkning. 

 

4. Utforsk øyas fiskevær

Fiskerinæringen er dominerende på øya og har sitt opphav fra våre fiskevær. Her på Magerøya har vi fire unike og bebodde fiskevær; Skarsvåg, Gjesvær, Kamøyvær og Nordvågen. Skarsvåg er verdens nordligste fiskevær. På fjellet i Skarsvåg finner du Kirkeporten, en fjellformasjon som er utformet som en port - et magisk sted å se midnattssol. Gjesvær har røtter tilbake vikingtiden. I Gjesvær finner du også Nord-Europas største og mest tilgjengelige fuglefjell, Gjesværstappan. Kamøyvær er lite sjarmerende fiskevær med et stort innslag av kvensk befolkning. Fiskeværet Nordvågen er det største fiskeværet på øya og er kun en liten svipptur fra Honningsvåg sentrum. 

 

5. Sterk Krigshistorie 

Visste du at Finnmark var det området som ble hardest rammet under andre verdenskrig? Se for deg tyskere som tvangsevakuerte lokalbefolkningen bort fra øya, plyndret og brant ned alt av bygninger utenom én. Honningsvåg kirke var berget av tyskerene, og bygget er derfor veldig spesielt for lokalbefolkningen til den dag i dag. Vi anbefaler deg å lære mer om norsk krigshistorie ved å ta turen innom Nordkappmuseet eller på museet på Nordkapphallen. Det er også mulig å besøke den gjenværende kirken. Legg sommerferien til Magerøya og vend hjem med et sterkt historisk inntrykk og en gåsehudopplevelse tilbake i tid. 

 

6. Naken Natur 

Kommer du landeveien? Ja da kan vi garantere vill og vakker natur så langt øye kan se. Innkjøringen til Magerøya må være en av de aller vakreste. Naturen på øya består av et mektig og røft klippelandskap. Magerøya befinner seg nord for tregrensa, så trær er ikke å finne, med mindre du tar en tur til den berømte Gjesværsskogen, der kan du finne et lite knippe trevekst. Uansett om du ankommer i luftlinje, landeveien eller sjøveien er den arktiske naturen på Magerøya slående vakker. Det finnes turstier for nykommeren til den mest erfarne turgåer. 

 

7. Dyreliv

En av grunnene til å legge ferien til Magerøya i sommer er å komme tett på et unikt dyreliv. Du trodde kanskje reinsdyr kun fantes på Nordpolen? Slettes ikke. Som deg, legger også reinsdyrene sommerferien sin til Magerøya. Ikke bli forbauset om du oppdager at reinsdyrene gir deg en hjelpende hånd med hagearbeidet. Vanligvis er de riktig nok å finne på fjellet eller langs veien, så se deg for hvis du er ute og kjører bil. Les mer om dyrelivet på Magerøya her. 

 

8. Nordkapp 

I over 300 år har mennesker fra hele verden tatt seg frem til Nordkapp for å oppleve det nordligste punktet på europeiske fastland. Mange personligheter har tatt den strabasiøse turen nordover - konger, prinser, eventyrere og ekspedisjonsfarere. Selv for lokalbefolkningen er det noe helt spesielt å stå på verdens ende å skue utover horisonten. Gå ikke glipp av en tur inn i Nordkapphallen. Der kan du lære mer om Magerøyas rike historie og sikre deg et minne hjem fra suvenirbutikken. Husk å få med deg filmen som vises daglig i kinosalen, der får du et innblikk av den lokale kulturen gjennom alle årstidene på Nordkapp. En film som setter lys på hvor mektig, utfordrende og rå naturkreftene er her på verdens ende.