Nordkapp er en monumental opplevelse. En majestetisk klippe som stuper ned i nordishavet, omringet av mektig natur og uendelig horisont. Ytterst på klippekanten står globusen som forteller at du er helt nord i Europa, tidligere beskrevet som verdens endepunkt.

I dag finner du Nordkapphallen like ved, som gir deg ly om vinteren og gode opplevelser hele året. Filmsal, historiske utstillinger og Cave of Lights tar deg med på en reise gjennom årstidene. Det er fri tilgang til uteområdene, med fri parkering.

På vei mot Nordkapp vil du passere fiskevær og vi anbefaler besøk i Honningsvåg, Skarsvåg, Gjesvær, Nordvågen og Kamøyvær. Du vil finne gallerier, museum, restauranter, aktivitetstilbydere og annet.

Det er flere kommersielle aktører som tar deg med på opplevelser rundt på øya. Du finner flere av dem på våre nettsider. Du kan også ta drosje, leiebil eller rutebussen til Nordkapp. Rutetider og priser finner du på Snelandias reiseplanlegger.

Vi anbefaler at du setter av flere dager til oppholdet i Nordkapp. Det er mye å oppleve og du vil bli ta godt imot av ditt lokale vertskap. Du kan dra ut på havet med rib, møte reinsdyr, kongekrabbe og kjøre ATV, se nordlys, teaterforestillinger og nyte delikatesser fra hav og land med lokale råvarer. Oppholdet i Nordkapp blir garantert en opplevelse for livet!

Nasjonal Turistveg Måsøy

Bærekraft er viktig for oss - og viktig for deg som kommer på besøk. Vi har gjort mye det siste året, og mye gjenstår.

I 2021 ble vi som bedrift sertifisert som et Miljøfyrtårn. Det er den beste måten å endre verden på - å starte med seg selv. Vi har lært mye og opplever hvor viktig det er å være oppmerksom på hvilke verdier vi har, og hva miljøet betyr for oss og naturen rundt oss. Du kan lese mer om sertifiseringen her: https://www.miljofyrtarn.no/

Vi jobber nå med å utvikle hele reisemålet sammen med gode støttespillere i næringa og i kommunen. Dette arbeidet er støttet av Innovasjon Norge og er et prosjekt som kjøres over flere år. Arbeidet vil bli et viktig verktøy for utviklinga av reiselivet fremover.

Prinsippene er enkle: "Å jobbe for et bærekraftig reiseliv innebærer at man tar vare på behovene til mennesker som lever i dag uten å ødelegge fremtidige generasjoners muligheter for å dekke sine behov. Temaer som natur, miljø- og klimapåvirkning, samspill mellom reiseliv og lokalsamfunn – og næringens lokale, økonomiske verdiskaping er sentralt i forståelsen av et bærekraftig reiseliv."

Du kan lese mer om merket her: https://www.innovasjonnorge.no/no/tjenester/reiseliv/merket-for-barekraftig-reiseliv/

Vi gleder oss til fremtiden, og til å gjøre ting bedre for reisemålet - sammen med deg!   

 

 

Finn våre miljøsertifiserte partnere.

 

Hotell

Scandic Bryggen - Eco Swan

The View hotel - Green Key 

 

Aktiviteter

Pirate Husky - Miljøfyrarn

Underkategorier

Åpningstider

Man - Fre 09:00 - 16:00

Ring oss

+ 47 78 47 70 30

Kom innom

Fiskeriveien 4, Honningsvåg