Naturen her nord kan virke karrig og til tider grå og steinete, men når man tar seg en spasertur i naturen vil man oppdage nydelige, dog ofte små eller lave vekster både til fjells og i fjæra. Fjellfloraen består av mange små lyngplanter og fjellfioler. Fargespekteret er stort, og kreklinglyng i blomst er en fryd for øyet. Høsten hos oss er et eldorado for bærelskere, kystbæra er den beste bæra, særlig multebæra.

Vi har litt skog i lune dalfører, men desto mer interessant er det å se hvordan bjørka vokser bortover i det åpne landskapet, i stedet for oppover, i forsøk på å finne ly for vinden. 

Fjæra er et yndet sted for matelskere på forsommeren. Da bugner det av vakre vekster som til og med smaker himmelsk! Etter en liten rusletur kan du enkelt lage din egen variant av «Nordkapp-pesto» med østersurt, strandkjeks, starndarve og sibirsk gressløk. I lune kliper i fjæresteinene finner man også ofte fjellkvann.

Folket her nord har i alle år høstet av naturen, både til medisinsk bruk og til matlaging, samer som nordmenn. Men det er i moderne tid svært som ikke kjenner til vårt fantastiske spisskammer, utover bærmarka.

Åpningstider

Man - Fre 09:00 - 16:00

Ring oss

+ 47 78 47 70 30

Kom innom

Fiskeriveien 4, Honningsvåg