Nordkapp har gjennom generasjoner vært et yndet sted for kunstnere i søken etter inspirasjon, og det har resultert i flere små gallerier og kunstutsalg spredt utover øya. Her kan man finne de vakreste maleri, trykk, fotografi og kunsthåndverk.

Året gjennom kan man også oppleve konserter, revy- og teaterforestillinger, en filmfestival og andre festivaler. Vi bor kanskje langt unna deg som leser dette, og langt fra de store byene, men det stopper ikke oss fra å lage liv i bygdene, ofte med fantastisk, egenprodusert underholdning.

Nordkapp bugner av historie, helt fra Ottars beretning fra vikingtiden kan man finne nedtegnelser fra det nordligste nord, og fysiske spor sier at vi har klort oss fast på Magerøya siden steinalderen. Her har vi levd av det havet og naturen har gitt oss gjennom årtusener, og selv om vi i dag er et moderne samfunn, et det fortsatt fiskeri og havbruk som er livlinen i samfunnet. En rusletur langs strandpromenaden på våren vil kunne oppleves som en kulturhistorisk reise i seg selv, med lukten av sjø, lyden fra sjarkene og måkene, livet på kaia og i buene som raskt kan oppfattes som å gå 50 år tilbake i tid. Arbeidsmetodene er fortsatt de samme, stemningen er den samme, fiskerne er fortsatt like hemmelighetsfull om hvor mye fisk det ble i dagens fangst, selv om hvem som helst kan sjekke fangstmeldingen på nett en liten halvtime etter levering.

Åpningstider

Man - Fre 09:00 - 16:00

Ring oss

+ 47 78 47 70 30

Kom innom

Fiskeriveien 4, Honningsvåg